GSM en BKR

GSM abonnementen worden als een vorm van krediet gezien en moeten door BKR leden worden geregistreerd bij het BKR. Betekend dit dat je met een negatieve BKR registratie niet meer mobiel kan bellen? Gelukkig niet.

GSM aanbieders die lid zijn van het BKR

Alleen leden van het BKR hebben toegang tot de gegevens van het BKR en kunnen een BKR toetsing laten doen. Op dit moment zijn de volgende GSM aanbieders lid van BKR:

Ook al heb je een negatieve BKR codering heb je kans dat een GSM mogelijk is. Afhankelijk van hoe de BKR codering is ontstaan, hoe oud ze is kan een GSM aanbieder beslissen dat een GSM abonnement mogelijk is. De verschillende aanbieders hanteren ook zo hun eigen maatstaven. Ben je bijvoorbeeld bij de KPN vanwege een negatieve BKR registratie afgewezen wil dat niet zeggen dat ook T-Mobile je af zal wijzen. Gewoon proberen nee heb je, a kan je krijgen.

Prepaid GSM

Alleen GSM abonnementen worden bij het BKR geregistreerd. Een prepaid GSM heeft met BKR niets te maken en kan dus zonder BKR worden gekocht. Kan je door de BKR toetsing geen GSM kopen met abonnement is een prepaid een goed alternatief.

Wat heeft de BKR met mijn GSM te maken

Het BKR beslist niet of jij wel of geen GSM abonnement krijgt dit doet de aanbieder zelf. Het BKR informeert slechts de aangesloten GSM aanbieders zodat deze een betere afweging kunnen maken of ze wel of geen GSM abonnement moeten geven.

Op het moment dat iemand een GSM abonnement afsluit geeft deze de gegevens door aan het BKR. Deze gegevens worden pas gewist na een bewaartermijn van 5 jaar die ingaat als het GSM abonnement beŽindigd is.

Aanbieders van GSM zonder BKR

De snelste manier om te kijken bij welke aanbieders je terecht kan zonder BKR is het internet. Zoeken op GSM zonder BKR of GSM abonnement zonder BKR levert al vrij snel vele aanbieders. Ook GSM shops kunnen je vrij snel vertellen welke aanbieders op het moment de meest interessante zijn voor mensen die problemen met het BKR hebben.